Comunicat de presă - ICCJ a decis ca vaccinul antirabic la câini și pisici să fie gratuit

caine vaccinat rabic

Acesta va fi obligatoriu și gratuit, fiind sponsorizat de Programul de eradicare supraveghere și control a bolilor transmise de la animal la om, numite zoonoze(aici RABIA).Reprezintă un program UE semnat de România la aderare, care totuși a fost neaplicat complet și privatizat parțial până în prezent.

Comunicat de presa - Joi, ora 11, Judecatoria Sector 5 Bucuresti, Termen in procesul de calomnie inaintat de CMVRO impotriva asociatiei noastre

Trbunalul Sector 5 Bucuresti

Joi, ora 11, Judecătoria Sector 5 Bucureşti - Termen în procesul de calomnie înaintat de CMVRO împotriva asociaţiei noastre.

Comunicat de presa - Vaccinarea Antirabica Gratuita si Obligatorie a Cainilor si Pisicilor

Curtea Constitutionala a Romaniei

Se decide la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 14-01-2021, ora 09:00, Bucureşti. Vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor este parte a Programului Naţional Strategic de Combatere a Bolilor Transmisibile de la animal la om (Zoonoze).

10 Octombrie 2020 - Ziua Mondiala a Cainelui

Ziua Mondiala a Cainelui

Niciun alt animal pe glob nu are atitea zile dedicate precum câinele. Fara a stabili oficial s-a etalat mediatic in ultimi 20 de ani ca pe 10 octombrie sa fie serbata ziua Mondiala a Câinilor.

4 Octombrie Ziua Mondială a Animalelor

Ziua Mondiala a Animalelor

Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a acestora este întotdeauna răsplătită.

Germania ne ofera un nou exemplu de bune practici în protecția animalelor

germania

Ministrul federal al Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), nu doar că pune mai mult efort și grijă pentru câini pe ordinea de zi - sunt planificate și reguli mai stricte pentru transportul animalelor și pentru creșterea câinilor.

MAFIA VETERINARA DIN NOU PE MASA CURTII CONSTITUTIONALE

mafia veterinara

Un câștig pentru 9 milioane de proprietari de carnasiere. Asociația R.E.A.D.C a dat în judecată Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acțiune prin care a solicitat anularea art. 2 lit. k și art. 9 alin. 4 teza întai din Anexa Ordinului 1/2014 ANSVSA, Ordin prin care Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS) este atribuit în gestiunea Colegiului Medicilor Vetreinari din România (CMV) si s-au impus costuri.

Concluziile intalnirii privind Biroul Juridic

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

În urma întâlnirii privind intenția de înființare a Biroului Juridic, organizată la București, de către Asociația R.E.A.D.C în parteneriat cu Tasso e.V , s-au stabilit următoarele obiective

Comunicat Conferinta Asociatiilor de Protectie a Animalelor si Mediului

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Asociația R.E.A.D.C.împreună cu diferite ONG și activiști ai protecției animalelor, medului și drepturilor civice, organizează în data de 09.11.2019, ora 10.00, la Hotel Trianon, București, conferința de înfințare a Biroului Juridic Român pentru protecția animaleleor și mediului.

Cuvantul dat este onoare

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Am extins acțiunile noastre anuale,începute în anul 2014, cu rol de educare, înregistrare,monitorizare și vaccinare, în majoritatea localităților Deltei Dunării, ca primă etapă a strategiei de sprijin a sănătății publice și bunăstării animalelor.

4 OCTOMBRIE Ziua Mondiala a Animalelor

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică.

"Door to door Romania", actiune de castrare a cainilor cu stapan, in localitatea Bujoreni, jud. Valcea

door to door bujoreni

"Door to door România", acțiune de castrare a câinilor cu stapan, în localitatea Bujoreni, jud. Vâlcea, acțiune demarata de Asociația "A doua șansă" Vâlcea, în parteneriat cu R. E. A. D. C România și finanțată de Tasso e. V. Germania.

Afacerea maidanezul !! Salvarea de la eutansiere a cainilor catalogata ca „animale vertebrate...in scopul comercializari”

Catel

Stimați cetățeni, dorim să vă semnalăm încă o suveică financiară autorizată de ANSV-SA în cârdașie cu C.M.V. Ro care vizează practicile Medicilor Veterinari.

Iubitori de animale amendati in locul autoritatilor responsabile

Catel

Stimați iubitori de animale, proprietari sau cetățeni conștienți, vă rugăm analizați acest strigat de ajutor primit pe adresa noastră.

Sulina este singurul oras cu peste jumatate din populatia canina castrata/sterilizata si in totalitate inregistrata, microcipata si vaccinata antirabic

Asociația R.E.A.D.C. și partenerii Tasso e.V. Germania prezintă rezultatele campaniei de înregistrare/castrare/sterilizare a câinilor și pisicilor cu stăpân din orașul Sulina.

Prevenția este mai ieftină decât combaterea

În data de 08.05.2019, R.E.A.D.C. Turda a susținut o conferință de presă în sala de conferințe a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” Câmpia Turzii, în care i-am avut ca invitați pe Dorin Lojigan, primar al Municipiului Câmpia Turzii, Alin Irimieș, reprezentant al Primariei Câmpia Turzii, Philip McCreight, președintele Asociației Tasso e.V. Germania, Călin Mărginean, medicul veterinar concesionar al municipiului, și colaboratorul R.E.A.D.C., prof. dr. Paul Alexandru.

Victorie pentru 9 milioane de proprietari de caini si pisici

R.E.A.D.C. a câștigat încă o luptă cu abuzurile din sistemul sanitar-veterinar.

Inconstienta, incompetenta sau rea-vointa din partea A.N.S.V.S.A.?

În urma demersurilor noastre, A.N.S.V.S.A. a eliminat obligaţia instituită prin Nota de serviciu nr. 25561/07.03.2018, prin care au adăugat cerințe suplimentare în cazul transporturilor de animale de companie pe teritoriul UE.

Lupta pentru drepturile animalelor continua - Abuzuri facute de Consiliul Local al Municipiului Onesti

Ni s-a adus la cunoştinţă de către dna Lidia Zahiu, președintele asociației Help Animals From Onești despre un abuz săvârşit de autorităţile locale de acolo, motiv pentru care nu am putut să nu reacţionăm şi să nu luptăm cu toate mijloacele legale pentru a stopa astfel de ilegalități.

Cainii latra, ursul trece, restu-i varza la Bruxelles

Întâlnire de gradul 0 la Bruxelles în data de 21.11.2018, despre câinii străzii din România. Rezultate 0 pentru animale și cetățeni

Ziua Mondială a Câinelui – 10 octombrie 2018

Campania de identificare, microcipare și vaccinare antirabică a carnasierelor domestice continuă în Delta Dunării.

Asociația R.E.A.D.C., împreună cu Tasso e.V. Germania, au încheiat campania de castrare/sterilizare a carnasierelor cu și fără stăpân de pe teritoriul orașului Sulina.

curtea de apel cluj

În data de 06.09.2018, ora 09.30, la Curtea de Apel Cluj, va avea loc procesul intentat de asociația noastră împotriva Colegiului Medicilor Veterinari privind condițiile aberante impuse de aceștia pentru înregistrarea unei clinici mobile folosită pentru castrarea animalelor cu și fără stăpân.

curtea de apel cluj

Scrisoare deschisă către Prim Ministrul României

Scrisoare deschisa catre prim ministrul Romaniei

Ținând cont că în urma Deciziei Curții Constituționale prin care s-a decis că vaccinarea antirabică a carnasierelor domestice nu mai este condiționată de microciparea în prealabil a animalelor, nu s-a luat încă nicio măsură de remediere în acest sens, R.E.A.D.C. a trimis în acest sens o scrisoare deschisă către prim-ministrul României Vasilica Viorica Dăncilă.  

 

 

IMAG2180 BURST002 COVER

Campania de castrare/ sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor cu sau fara stapan din orasul Sulina, organizata de asociatia noastra si Tasso e V. Germania s-a incheiat!

 

 

MEDICII VETERINARI REVOLTAȚI DE ABUZURILE SISTEMULUI DIN ROMÂNIA

Luni, 26 Martie 2018, medicii veterinari concesionari din întreaga țară vor organiza la București un meeting prin care doresc revendicarea unor aspecte legale, a tot ceea ce înseamnă răsplata activităților privind planul strategic național pentru sănătatea publică, animală și alimentară, precum și sensibilizarea și atenționarea celor care conduc și coordonează aceste servicii în România.

Afacerea rabia

 

 

 

vaccin

Stimați cetățeni, locuitori ai municipiului Câmpia Turzii,

     Dorim să vă anunțăm că mai sunt 2 săptămâni în care cățeii dumneavoastră pot fi vaccinați antirabic, perioadă în care sunteți rugați să vă prezentați împreună cu aceștia la cabinetul medicului veterinar concesionar pentru a obține vaccinul (str. Parcului nr. 7, vizavi de cantina Mechel- Medic Veterinar Dan Zmolea- 0743 770 764).

 

 

 

Afacerea rabia

Afacearea bicefală Rabia- „vaccinată antirabic” de motivarea Curții Constituționale

După cum bine știți, asociația noastră sprijină de mulți ani societatea civilă împotriva abuzurilor premeditare, în interes de grup, din sistemul bicefal A.N.S.V.S.A.-C.M.V., care pe lângă registrul național gratuit de raportare a vacinurilor la OIE/UE, a inventat și registrul R.E.C.S. (dezvoltare de cca. 800 000 Euro, care, în realitate, la o licitație transparentă costă 20.000 Euro). Concesionarii trebuiau să accepte o pierdere a manoperei vaccinurilor neefectuate din ultimii 4 ani de cca. 80 Milioane Euro (la 5 milioane de câini și cca. 7 milioane de pisici), fiind echivalentul salariului unui angajat per cabinet la nivel de țară.

 

 

 

microcipare caini

Curtea de Apel Cluj a dezbătut un nou abuz asupra proprietarilor de carnasiere domestice

Ieri, 05.03.2018, la Curtea de Apel Cluj s-a dezbătut problema structurii greșite a codului de microcip (a transponderului), în cadrul procesului înaintat de asociația noastră împotriva A.N.S.V.S.A.

curtea de apel cluj