Radio Europa Libera - “Rabia | SUA închid granițele pentru câinii din 100 de țări. În România, o treime sunt nevaccinați”

caine vaccinat rabic

Scrisoare deschisă către doamna Irina Breilean, ca urmare a apariției în presă a articolului “Rabia | SUA închid granițele pentru câinii din 100 de țări. În România, o treime sunt nevaccinați” din 19 iunie 2021

Comunicat de presă - ICCJ a decis ca vaccinul antirabic la câini și pisici să fie gratuit

caine vaccinat rabic

Acesta va fi obligatoriu și gratuit, fiind sponsorizat de Programul de eradicare supraveghere și control a bolilor transmise de la animal la om, numite zoonoze(aici RABIA).Reprezintă un program UE semnat de România la aderare, care totuși a fost neaplicat complet și privatizat parțial până în prezent.

Comunicat de presa - Joi, ora 11, Judecatoria Sector 5 Bucuresti, Termen in procesul de calomnie inaintat de CMVRO impotriva asociatiei noastre

Trbunalul Sector 5 Bucuresti

Joi, ora 11, Judecătoria Sector 5 Bucureşti - Termen în procesul de calomnie înaintat de CMVRO împotriva asociaţiei noastre.

Comunicat de presa - Vaccinarea Antirabica Gratuita si Obligatorie a Cainilor si Pisicilor

Curtea Constitutionala a Romaniei

Se decide la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 14-01-2021, ora 09:00, Bucureşti. Vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor este parte a Programului Naţional Strategic de Combatere a Bolilor Transmisibile de la animal la om (Zoonoze).

10 Octombrie 2020 - Ziua Mondiala a Cainelui

Ziua Mondiala a Cainelui

Niciun alt animal pe glob nu are atitea zile dedicate precum câinele. Fara a stabili oficial s-a etalat mediatic in ultimi 20 de ani ca pe 10 octombrie sa fie serbata ziua Mondiala a Câinilor.

4 Octombrie Ziua Mondială a Animalelor

Ziua Mondiala a Animalelor

Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a acestora este întotdeauna răsplătită.

Germania ne ofera un nou exemplu de bune practici în protecția animalelor

germania

Ministrul federal al Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), nu doar că pune mai mult efort și grijă pentru câini pe ordinea de zi - sunt planificate și reguli mai stricte pentru transportul animalelor și pentru creșterea câinilor.

MAFIA VETERINARA DIN NOU PE MASA CURTII CONSTITUTIONALE

mafia veterinara

Un câștig pentru 9 milioane de proprietari de carnasiere. Asociația R.E.A.D.C a dat în judecată Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acțiune prin care a solicitat anularea art. 2 lit. k și art. 9 alin. 4 teza întai din Anexa Ordinului 1/2014 ANSVSA, Ordin prin care Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS) este atribuit în gestiunea Colegiului Medicilor Vetreinari din România (CMV) si s-au impus costuri.

Concluziile intalnirii privind Biroul Juridic

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

În urma întâlnirii privind intenția de înființare a Biroului Juridic, organizată la București, de către Asociația R.E.A.D.C în parteneriat cu Tasso e.V , s-au stabilit următoarele obiective

Comunicat Conferinta Asociatiilor de Protectie a Animalelor si Mediului

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Asociația R.E.A.D.C.împreună cu diferite ONG și activiști ai protecției animalelor, medului și drepturilor civice, organizează în data de 09.11.2019, ora 10.00, la Hotel Trianon, București, conferința de înfințare a Biroului Juridic Român pentru protecția animaleleor și mediului.

Cuvantul dat este onoare

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Am extins acțiunile noastre anuale,începute în anul 2014, cu rol de educare, înregistrare,monitorizare și vaccinare, în majoritatea localităților Deltei Dunării, ca primă etapă a strategiei de sprijin a sănătății publice și bunăstării animalelor.

4 OCTOMBRIE Ziua Mondiala a Animalelor

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică.

Lupta pentru drepturile animalelor continua - Abuzuri facute de Consiliul Local al Municipiului Onesti

Ni s-a adus la cunoştinţă de către dna Lidia Zahiu, președintele asociației Help Animals From Onești despre un abuz săvârşit de autorităţile locale de acolo, motiv pentru care nu am putut să nu reacţionăm şi să nu luptăm cu toate mijloacele legale pentru a stopa astfel de ilegalități.

În data de 06.09.2018, ora 09.30, la Curtea de Apel Cluj, va avea loc procesul intentat de asociația noastră împotriva Colegiului Medicilor Veterinari privind condițiile aberante impuse de aceștia pentru înregistrarea unei clinici mobile folosită pentru castrarea animalelor cu și fără stăpân.

curtea de apel cluj