Germania ne ofera un nou exemplu de bune practici în protecția animalelor

germania

Ministrul federal al Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), nu doar că pune mai mult efort și grijă pentru câini pe ordinea de zi - sunt planificate și reguli mai stricte pentru transportul animalelor și pentru creșterea câinilor.

MAFIA VETERINARA DIN NOU PE MASA CURTII CONSTITUTIONALE

mafia veterinara

Un câștig pentru 9 milioane de proprietari de carnasiere. Asociația R.E.A.D.C a dat în judecată Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acțiune prin care a solicitat anularea art. 2 lit. k și art. 9 alin. 4 teza întai din Anexa Ordinului 1/2014 ANSVSA, Ordin prin care Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS) este atribuit în gestiunea Colegiului Medicilor Vetreinari din România (CMV) si s-au impus costuri.

Concluziile intalnirii privind Biroul Juridic

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

În urma întâlnirii privind intenția de înființare a Biroului Juridic, organizată la București, de către Asociația R.E.A.D.C în parteneriat cu Tasso e.V , s-au stabilit următoarele obiective

Comunicat Conferinta Asociatiilor de Protectie a Animalelor si Mediului

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Asociația R.E.A.D.C.împreună cu diferite ONG și activiști ai protecției animalelor, medului și drepturilor civice, organizează în data de 09.11.2019, ora 10.00, la Hotel Trianon, București, conferința de înfințare a Biroului Juridic Român pentru protecția animaleleor și mediului.

Cuvantul dat este onoare

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Am extins acțiunile noastre anuale,începute în anul 2014, cu rol de educare, înregistrare,monitorizare și vaccinare, în majoritatea localităților Deltei Dunării, ca primă etapă a strategiei de sprijin a sănătății publice și bunăstării animalelor.

4 OCTOMBRIE Ziua Mondiala a Animalelor

ziua mondiala a animalelor 4 octombrie

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică.

"Door to door Romania", actiune de castrare a cainilor cu stapan, in localitatea Bujoreni, jud. Valcea

door to door bujoreni

"Door to door România", acțiune de castrare a câinilor cu stapan, în localitatea Bujoreni, jud. Vâlcea, acțiune demarata de Asociația "A doua șansă" Vâlcea, în parteneriat cu R. E. A. D. C România și finanțată de Tasso e. V. Germania.

Afacerea maidanezul !! Salvarea de la eutansiere a cainilor catalogata ca „animale vertebrate...in scopul comercializari”

Catel

Stimați cetățeni, dorim să vă semnalăm încă o suveică financiară autorizată de ANSV-SA în cârdașie cu C.M.V. Ro care vizează practicile Medicilor Veterinari.

Iubitori de animale amendati in locul autoritatilor responsabile

Catel

Stimați iubitori de animale, proprietari sau cetățeni conștienți, vă rugăm analizați acest strigat de ajutor primit pe adresa noastră.

Sulina este singurul oras cu peste jumatate din populatia canina castrata/sterilizata si in totalitate inregistrata, microcipata si vaccinata antirabic

Asociația R.E.A.D.C. și partenerii Tasso e.V. Germania prezintă rezultatele campaniei de înregistrare/castrare/sterilizare a câinilor și pisicilor cu stăpân din orașul Sulina.

Prevenția este mai ieftină decât combaterea

În data de 08.05.2019, R.E.A.D.C. Turda a susținut o conferință de presă în sala de conferințe a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” Câmpia Turzii, în care i-am avut ca invitați pe Dorin Lojigan, primar al Municipiului Câmpia Turzii, Alin Irimieș, reprezentant al Primariei Câmpia Turzii, Philip McCreight, președintele Asociației Tasso e.V. Germania, Călin Mărginean, medicul veterinar concesionar al municipiului, și colaboratorul R.E.A.D.C., prof. dr. Paul Alexandru.

Victorie pentru 9 milioane de proprietari de caini si pisici

R.E.A.D.C. a câștigat încă o luptă cu abuzurile din sistemul sanitar-veterinar.

Inconstienta, incompetenta sau rea-vointa din partea A.N.S.V.S.A.?

În urma demersurilor noastre, A.N.S.V.S.A. a eliminat obligaţia instituită prin Nota de serviciu nr. 25561/07.03.2018, prin care au adăugat cerințe suplimentare în cazul transporturilor de animale de companie pe teritoriul UE.

Lupta asociatiei R.E.A.D.C. continua impotriva abuzurilor din sistemul sanitar veterinar

Joi, 28.03.2019 pentru asociația R.E.A.D.C. va fi o zi plină la Curtea de Apel Cluj, vor avea loc două dintre procesele intentate de asociația noastră împotriva A.N.S.V.S.A.

Lupta pentru drepturile animalelor continua - Abuzuri facute de Consiliul Local al Municipiului Onesti

Ni s-a adus la cunoştinţă de către dna Lidia Zahiu, președintele asociației Help Animals From Onești despre un abuz săvârşit de autorităţile locale de acolo, motiv pentru care nu am putut să nu reacţionăm şi să nu luptăm cu toate mijloacele legale pentru a stopa astfel de ilegalități.

R.E.C.S - registru public national privatizat

Maine, 23.02.2019, incepand cu orele 11.00 la Curtea De Apel Cluj va avea loc procesul intentat de asociatia noastra impotriva A.N.S.V.S.A. prin care solicitam:

Actiunile asociatiei R.E.A.D.C. continua si in acest an la Campia Turzii

Stimați iubitori de animale, campania anuală de identificare, microcipare și vaccinare antirabică a carnasierelor domestice din localitatea Câmpia Turzii este în plină desfășurare și continuă până în februarie 2019.

Comunicat decembrie 2018 - ASOCIATIA DE PROTECTIE A ANIMALELOR “A DOUA SANSA” – RM. VALCEA

Multumim tuturor pentru sprijinul financiar acordat in achizitionarea ambulantei –ca etapa finala pentru sterilizarea ciinilor pe principiul ” door-to-door”, dupa inregistrare si microcipare..

Spunem NU coruptiei!

În data de 18.12.2018 a avut loc procesul înaintat de Liviu Harbuz împotriva Asociației R.E.A.D.C. Turda, pentru caracterul denigrator și calomnios al afirmațiilor lansate de către noi în mediul public.

Luptam impotriva coruptiei si abuzurilor din sistemul sanitar-veterinar

Stimați iubitori de animale,
Dorim să vă anunțăm că Liviu Harbuz, împreună cu C.M.V., au înaintat, în anul 2016, un proces împotriva asociației noastre (R.E.A.D.C. Turda) și managerului asociației, Iulia Iozsa, pentru caracterul denigrator și calomnios al afirmațiilor lansate de către noi în mediul public.

Costuri ilegale impuse proprietarilor de caini, anulate de instanta

Victorie pentru 7 milioane de proprietari de carnasiere domestice

Cainii latra, ursul trece, restu-i varza la Bruxelles

Întâlnire de gradul 0 la Bruxelles în data de 21.11.2018, despre câinii străzii din România. Rezultate 0 pentru animale și cetățeni

Ziua Mondială a Câinelui – 10 octombrie 2018

Campania de identificare, microcipare și vaccinare antirabică a carnasierelor domestice continuă în Delta Dunării.

Asociația R.E.A.D.C., împreună cu Tasso e.V. Germania, au încheiat campania de castrare/sterilizare a carnasierelor cu și fără stăpân de pe teritoriul orașului Sulina.

curtea de apel cluj

În data de 06.09.2018, ora 09.30, la Curtea de Apel Cluj, va avea loc procesul intentat de asociația noastră împotriva Colegiului Medicilor Veterinari privind condițiile aberante impuse de aceștia pentru înregistrarea unei clinici mobile folosită pentru castrarea animalelor cu și fără stăpân.

curtea de apel cluj

Scrisoare deschisă către Prim Ministrul României

Scrisoare deschisa catre prim ministrul Romaniei

Ținând cont că în urma Deciziei Curții Constituționale prin care s-a decis că vaccinarea antirabică a carnasierelor domestice nu mai este condiționată de microciparea în prealabil a animalelor, nu s-a luat încă nicio măsură de remediere în acest sens, R.E.A.D.C. a trimis în acest sens o scrisoare deschisă către prim-ministrul României Vasilica Viorica Dăncilă.  

 

 

IMAG2180 BURST002 COVER

Campania de castrare/ sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor cu sau fara stapan din orasul Sulina, organizata de asociatia noastra si Tasso e V. Germania s-a incheiat!

 

 

MEDICII VETERINARI REVOLTAȚI DE ABUZURILE SISTEMULUI DIN ROMÂNIA

Luni, 26 Martie 2018, medicii veterinari concesionari din întreaga țară vor organiza la București un meeting prin care doresc revendicarea unor aspecte legale, a tot ceea ce înseamnă răsplata activităților privind planul strategic național pentru sănătatea publică, animală și alimentară, precum și sensibilizarea și atenționarea celor care conduc și coordonează aceste servicii în România.

Afacerea rabia

 

 

 

vaccin

Stimați cetățeni, locuitori ai municipiului Câmpia Turzii,

     Dorim să vă anunțăm că mai sunt 2 săptămâni în care cățeii dumneavoastră pot fi vaccinați antirabic, perioadă în care sunteți rugați să vă prezentați împreună cu aceștia la cabinetul medicului veterinar concesionar pentru a obține vaccinul (str. Parcului nr. 7, vizavi de cantina Mechel- Medic Veterinar Dan Zmolea- 0743 770 764).

 

 

 

Afacerea rabia

Afacearea bicefală Rabia- „vaccinată antirabic” de motivarea Curții Constituționale

După cum bine știți, asociația noastră sprijină de mulți ani societatea civilă împotriva abuzurilor premeditare, în interes de grup, din sistemul bicefal A.N.S.V.S.A.-C.M.V., care pe lângă registrul național gratuit de raportare a vacinurilor la OIE/UE, a inventat și registrul R.E.C.S. (dezvoltare de cca. 800 000 Euro, care, în realitate, la o licitație transparentă costă 20.000 Euro). Concesionarii trebuiau să accepte o pierdere a manoperei vaccinurilor neefectuate din ultimii 4 ani de cca. 80 Milioane Euro (la 5 milioane de câini și cca. 7 milioane de pisici), fiind echivalentul salariului unui angajat per cabinet la nivel de țară.

 

 

 

microcipare caini

Curtea de Apel Cluj a dezbătut un nou abuz asupra proprietarilor de carnasiere domestice

Ieri, 05.03.2018, la Curtea de Apel Cluj s-a dezbătut problema structurii greșite a codului de microcip (a transponderului), în cadrul procesului înaintat de asociația noastră împotriva A.N.S.V.S.A.

curtea de apel cluj

 

 

 

Un nou abuz în defavoarea proprietarilor de carnasiere domestice pe masa Curții de Apel Cluj

Luni, 05 Martie 2018, ora 11:00, asociația noastră, în calitate de reclamant, vă invită  la Curtea de Apel Cluj, camera 38, unde va avea loc procesul cu Autoritatea Națioanlă Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Animalelor privind structura greșită a codului de microcip (a transponderului).

Afacerea rabia

 

Model de cerere pentru a obține lista circumscripțiilor sanitar-veterinare și a medicilor veterinari de liberă practică, posesori ai contractelor de concesiune pentru efectuarea vaccinului antirabic gratuit câinilor și pisicilor din România.

cerere ansvsa

EXPLICAȚIA SENTINȚEI CURȚII CONSTITUȚIONALE ASUPRA CONDIȚIONĂRII VACCINULUI ANTIRABIC GRATUIT, PE ÎNȚELESUL TUTUROR.

Astfel, prezentăm pe scurt, nota R.E.A.D.C., ca răspuns la reacțiile, întrebările și nelămuririle multora dintre dumneavoastră, cu privire la comunicatul nostru anterior, “ȘANTAJUL VACCINULUI ANTIRABIC A LUAT SFÂRȘIT”.

Afacerea rabia

ȘANTAJUL VACCINULUI ANTIRABIC A LUAT SFÂRȘIT

O ASOCIAȚIE A ÎNVINS ABUZUL SISTEMULUI.

Asociația Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie (R.E.A.D.C.) -Turda a obținut ieri, 23.01.2018, la Curtea Constituțională a României o victorie uriașă în favoarea tuturor proprietarilor de carnasiere domestice (câini și pisici) din România.

  vaccin no money

 

 

AFACEREA RABIA

Cine ne păzește de cei pe care îi plătim prin contribuții să ne păzească sănătatea?

vaccinbani

 

Rabia pe masa Curții Constituționale !

Joi, 14 decembrie 2017, ora 9.00, la Curtea Constituțională București, va avea loc soluționarea excepției de neconstituționalitate a Ordinului nr.1/2014 și O.U.G nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

valer dorneanu 31689400 

VACCINUL ANTIRABIC GRATUIT, DAR PE BANI !

Startul  greșit al programului anual de vaccinare antirabică și în acest an

Vizionează filmulețul care prezintă realitatea cruntă cu care se confruntă România de peste 4 ani.

  vaccinbani

Comunicat de presa: Curtea Constitutionala va decide daca obligativitatea vaccinarii antirabice gratuite poate fi conditionata

Press release: Constitutional Court will decide whether free of charge compulsory rabies vaccination can be conditioned

PRESSEMITTEILUNG - Das Verfassungsgericht wird beschliessen ob die Pflicht der kostenlosen Impfung gegen Tollwut konditioniert werden kann oder nicht

b2ap3 thumbnail poza comunicat de presa

Harbuz- Atentat la sănătatea publică

harbuz bun

Prin prezenta scrisoare, dorim să vă atragem atenția cu privire la abuzurile generate de Ordinul nr. 1/2014 al Agenției Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), pentru aprobarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân și a Legii 258/2013 Art 13/ alineat 4, care atribuie Registrul Câinilor cu Stăpân (RECS). Acesta a fost atribuit Colegiului Medicilor Veterinari (CMV), care au stabilit, în mod ilegal, taxe de înscriere neprevăzute în lege.

28 SEPTEMBRIE -ZIUA MONDIALĂ A RABIEI

Afacerea rabia

Vaccinarea antirabică este obligatorie, conform Art 15, pct.1/a al Deciziei 2013/722/ Consiliului European

Delăsarea, Dezinteresul și Dezinformarea au urmări clinice pentru oameni si animale.
Salvarea vieții este profesia medicilor și implică plata tratamentelor și a spitalizării.
Salvarea Sufletelor depinde de Salvarea Vieții.

2e1ax default entry poza 

 

VIAȚA ARE PRIORITATE, INDIFERENT DE PREȚ !

Timpul acordat acțiunilor practice nu ne permite o reacție media rapidă.

Reprezentanții R.E.A.D.C Turda au acționat la fața locului conform legislației.

sulina ep 3 coperta2 

 

 

FĂRĂ INTERVENȚIA R.E.A.D.C, CÂINILOR DIN ADĂPOSTUL TULCEA LE ,,EXPIRA" LUNI DREPTUL LA VIAȚĂ

Servicii Publice Tulcea, proprietarii adăpostului, ne-au înștiințat cu privire la expirarea perioadei de cazare a câinilor, în data de 18.07.2017, aceștia urmând să fie propuși pentru eutanasiere, conform legii.

20206342 1469107069801822 949343102 n 

 

 

Deviza noastră este implicarea directă, pentru a salva viața animalelor.

De ce am fost prezenți în teritoriul pe care îl ajutăm de peste 2 ani ?
Imaginile din link-ul următor va vor oferi un răspuns

coperta ep 1