|
||
Monitorizarea si Protectia Animalelor
Tierschutz Verein
|
Germania ne ofera un nou exemplu de bune practici în protecția animalelor.
Ne întrebăm, ca ONG cu acțiuni voluntare de interes public,
vor reține și vor aplica în România politicienii și autoritățile subordonate acest exemplu ?
Ministrul federal al Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), nu doar că pune mai mult efort și grijă pentru câini pe ordinea de zi - sunt planificate și reguli mai stricte pentru transportul animalelor și pentru creșterea câinilor. Dacă este posibil, ar trebui anunțată o ordonanță pentru acest lucru la începutul anului 2021, a anunțat luni ministerul ei la Berlin - până acum este disponibil un proiect de la Klöckner, care urmează să fie coordonat cu statele federale și asociațiile profesionale. Ordonanța este menită să oblige proprietarii de câini, printre altele, să le ofere animalelor lor cel puțin de două ori pe zi, pentru un total de cel puțin o oră să alerge/plimbe în exteriorul unei canise.
Conform acestui fapt, crescătorii de câini privați și profesioniști ar trebui să aibă grijă sa interacționeze de cel puțin patru ore pe zi, astfel încât animalele să se obișnuiască suficient cu oamenii.
Pentru creșterea corectă și socializarea puilor , ar trebui ca un crescator să nu aibă mai mult de trei cățele cu pui în același timp.
Așa-numita înmulțire, gestanta/nașterea permanentă , ar trebui interzisă în principiu și permisă numai în anumite condiții.
Julia Klöckner a făcut campanii din ce în ce mai mult pentru bunăstarea animalelor și s-a poziționat recent împotriva cărnii ieftine.
Sprijinindu-se pe discuțiile despre focarele de corona din abatoarele din Renania de Nord-Westfalia, Ministerul Agriculturii a elaborat o politică mai clară de îmbunătățire a condițiilor de viață pentru animale.
Statele federale sunt responsabile de punerea în aplicare a regulamentului.
Atunci când au fost întrebați cum ar trebui să fie controlate regulile, în special pentru proprietarii de câini, “autoritățile din fiecare zona sunt responsabile”, a precizat ministerul. Dar cu siguranță nu ar suna la soneria fiecărui proprietar de câine și ar întreba dacă el a fost deja afară cu câinele.
Este vorba în primul rând despre reglementarea responsabila a gestionării câinilor.
Pentru transporturile de animale din Germania, Klöckner dorește, de asemenea, să prevadă că acestea pot dura maxim patru ore și jumătate dacă între timp temperaturile din mijlocul de transport pot urca peste 30 de grade. "Mai ales vara, când temperaturile sunt ridicate, trebuie ca animalele care suferă la căldură sa evite aceste situații ", a spus Klöckner. Acesta este motivul pentru care aplică reguli mai stricte care depășesc legislația UE.
Încheiem citatul.
PS-Nota READC
Menționăm că în Germania nu se ecarisează și nu se eutanasiază câini, decât cei grav bolnavi.
Înscrierea și recuperarea lor este gratuită în câteva registre la nivel național.
Cel mai mare registru gratuit este TASSO e. V, partener și ajutor de nădejde a multor activiști ,asociații și adăposturi de protecție a animalelor din România aplicând principiul aplicat cu success:
Educare/Informare/ Înregistrare/Recuperare și Castrare.
Conducerea READC