|
||
Monitorizarea si Protectia Animalelor
Tierschutz Verein
|
Dragi iubitori de animale,
Deşi astăzi ar trebui să sărbătorim frumuseţea, puritatea, trebuie să vă prezentăm ce abuzuri mai fac reprezentanţii noştri, plătiți din bani publici.
Ni s-a adus la cunoştinţă de către dna Lidia Zahiu, președintele asociației Help Animals From Onești despre un abuz săvârşit de autorităţile locale de acolo, motiv pentru care nu am putut să nu reacţionăm şi să nu luptăm cu toate mijloacele legale pentru a stopa astfel de ilegalități.
În 27.02.2019, Consiliul Local al Municipiului Oneşti a adoptat HCL nr. 35/2019 prin care s-a adoptat Regulamentul privind Serviciul de Gestionare al Câinilor fără stăpân din municipiul Oneşti, fără o dezbatere publica, fara consultarea ONG-urilor, fara anuntarea presei.
Primul demers întreprins de avocata asociației R.E.A.D.C., Loredana Cozea, a fost de a trimite către Prefectura Bacău o cerere, prin care am solicitat să întreprindă măsurile legale de a remedia ilegalitățile din regulament. Dacă Prefectura Bacău va ignora cererea noastră, vom fi nevoiți să acționăm în instanță.
Regulamentul adoptat de Consiliul Local Oneşti încalcă flagrant legi, Constituţa dar şi orice urmă de respect faţă de cei care ar trebui să fie partenerii lor, Asociaţiile pentru protecţia animalelor.
Se limitează accesul vizitatorilor la un program de doar 2 ore, deşi legea prevede un program zilnic de la 10 la 18, se adaugă la lege şi se face distincţie intre vizitator şi reprezentant al Asociaţiilor, fiind menţionat că un vizitator nu poate reprezenta în aceaşi zi interesele personale şi ale unui ONG.
Ajungem aşa în situaţia absurdă ca dacă reprezentantul unei asociaţii sau ONG pătrunde în adăpost, aceasta nu ar mai putea să revendice/adopte, personal un câine din adăpost fiindcă ar reprezenta astfel atât interesele asociaţiei cât şi interesele personale.
Ne întrebăm Consiliul Local Oneşti nu are interesul să se adopte câinii din adăpost sau de ce inserează astfel de articole?
Un alt abuz este faptul că se interzice accesul cu telefoanele mobile în adăpost şi vizitatorilor li se permite accesul doar cu aparate foto şi video declarate la intrarea în adăpost, dacă vrei să adopţi un căţel nu poţi veni cu un însoţitor fiindcă acesta trebuie să rămână afară, nu mai pot hrăni câinii de către vizitatori şi nici să dea indicaţii personalului din adăpost, fără să se facă referire despre ce fel de indicaţii este vorba.
Şi condiţiile prevăzute în acordul de parteneriat cu ONG-urile, anexă la Regulament, este abuziv prin aceea că pot asista la operaţii medicale doar reprezentanţii care au studii medicale, deşi articolul similar din lege a fost anulat de către Curtea de Apel Braşov, dacă perturbă acitivitatea adăpostului – nu ştim în ce mod- vor fi traşi la răspundere.
Tot asociaţiile trebuie să se abţină de la orice acţiuni care dăunează „prestigiului şi intereselor operatorului de servicii”, altfel vor trebui să răspundă.
Dacă sunt semnalate nereguli în adăpost la o vizită din acel program scurt de 2 ore, ar trebui ca reprezentanţii asociaţiilor, sau vizitatorii să nu semnaleze aceste probleme DSVSA-ului, instituţiilor abilitate şi presei fiindcă s-ar aduce atingere prestigiului operatorului?
Dupa plangeri repetate, filme puse pe internet si imagini sinistre, Directia Sanitar Veterinara in 2015 a inchis adapostul. Insa daca acesta HCL va fi aplicat nimeni nu va mai avea dreptul de a posta realitatea din spatele zidurilor.
Dacă vreţi să fie ascunse neregulile şi să nu poată fi îndreptate astfel, care sunt interesele operatorului de servicii? Fiindcă bunăstarea animalului şi asigurarea conditiilor ar trebui să primeze înaintea intereselor celor care se ocupă de adăpost.
De aceea aţi restricţionat deja accesul unor asociaţii şi vă judecaţi cu ele? Fiindca au adus atingere propriilor dvs. interese prin demascarea abuzurilor si ilegalitatilor?
Îi întrebăm pe această cale pe domnii consilieri care au votat petnru adoptarea acestui Regulament ce au de ascuns de trebuie să limiteze accesul vizitatorilor, voluntarilor în adăpost?
cum putem sa va venim in ajutor?