|
||
Monitorizarea si Protectia Animalelor
Tierschutz Verein
|
Maine, 23.02.2019, incepand cu orele 11.00 la Curtea De Apel Cluj va avea loc procesul intentat de asociatia noastra impotriva A.N.S.V.S.A. prin care solicitam:
- Anularea art. 2 lit. K si art. 9 alin. 4 teza intai din Anexa Ordinului nr. 1/2014 al A.N.S.V.S.A., prin care ne indica faptul ca Registrul electronic al cainilor cu stapan (R.E.C.S.) se afla in gestiunea C.M.V.
- Fie sa oblige autoritatea sa ia in administrare si functionare in cadrul A.N.S.V.S.A. Registrul electronic al cainilor cu stapan, fie sa oblige autoritatea la organizarea unei licitatii transparente prin care acest serviciu public ( R.E.C.S.) sa poata fi atribuit oricarei entitati private.
R.E.A.D.C. a atras atentia autoritatilor publice, ori de cate ori a constatat o situatie care tindea catre o nelegalitate sau drepturile animalelor si a proprietarilor erau lezate.
Observand ca un registru national de interes public a fost dat in gestionarea unui organism privat, un ONG ( C.M.V.), fara o licitatie publica si transparenta ,fara a fi specificate costurile aplicabile inscrierii in RECS, am decis sa formulam chemarea in judecata.
Inainte de infiintarea R.E.C.S. si atribuirea acestuia catre C.M.V., existau inca doua registre nationale, gratuite si obligatorii de monitorizare a animalelor si anume:
- Registrul agricol
- Registrul -Monitorizare și Notificare Boli din cadrul A.N.S.V.S.A. care se raporteaza anual la Oficiul Internationl pentru Epizotii (O.I.E.)
R.E.C.S. a fost infiintat si creat la nivel national cu intentia de a deservi o intrega tara, fiind prin urmare de interes public si nu unul privat, insa datele in cauza trebuie sa fie publice, sa poata fi accesate de publicul larg, dar odata cu trecerea R.E.C.S. in gestiunea C.M.V., au devenit inaccesibile.
Un serviciu public ce are legatura cu sanatatea publica, drept garantat de Constitutie , creat cu bani care nu se stie exact de unde provin, este dat in utilizarea si administrarea unei entitati care nu pare deloc ca ar actiona in favoarea cetatenilor.
Transparenta care exista in momentul in care registrul se afla la o autoritate publica, pur si simplu a disparut odata cu Ordinul nr. 1/2014 al A.N.S.V.S.A.
Fara nici o motivare sau explicatie, un registru public national s-a privatizat pur si simplu.