|
||
Monitorizarea si Protectia Animalelor
Tierschutz Verein
|
Un câștig pentru 9 milioane de proprietari de carnasiere
Asociația R.E.A.D.C a dat în judecată Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acțiune prin care a solicitat anularea art. 2 lit. k și art. 9 alin. 4 teza întai din Anexa Ordinului 1/2014 ANSVSA, Ordin prin care Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS) este atribuit în gestiunea Colegiului Medicilor Vetreinari din România (CMV) si s-au impus costuri.
Acest Registru a fost atribuit preferential fără a fi organizată o licitație sau dezbatere publică și transparentă!
Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân(RECS), deține informații de interes public legat de o activitate Nationala si Europeana obligatorie și gratuită de combatere a rabiei, iar gestionarea, evidenta, aplicarea unui program national strategic este obligativitatea Autoritati Nationale Sanitar Veterinare, conform statutului.
Sănătatea publică este un drept garantat de Constituție prin art. 34, iar faptul că a fost dat în utilizarea și administrarea unei Asociați Socio-Profesionale – CMV, care pretinde bani de la proprietari la înscrierea câinilor ca un SRL , CONDIȚIONÂND să primească un vaccin gratuit și obligatoriu.
Ne intrebăm, pe lângă finanțe au și scopul de a zădărnicii combaterea bolilor la aplicarea Legi Sanitar Veterinare și a Regulamentului UE 652/2014 de eradicare, control și supraveghere a zoonozelor semnat de România la aderarea în UE.
Taxarea cetațenilor la înscrierea câinilor în RECS-CMV-SRL, impuse la aplicarea vaccinului antirabic obligatoriu considerăm că este un atac asupra sănătății publice și a Siguranței Naționale și a flancului estic EU împotriva unor eventuale infiltrari de viruși.
https://stiri-neamt.ro/wp-content/uploads/2016/06/Harbuz-Atentat-la-sanatatea-publica.pdf
Acum doi ani am obținut o victorie pentru toți proprietari de carnasiere domestice și pentru toți medici veterinari concesionari ce își primesc manopera la acest vaccin, prin admiterea excepției de neconstituționalitate, invocată cu privire la condiționarea vaccinării antirabice obligatorie a câinilor, de obligativitatea cu palta a microcipării, prin DECIZIA NR.23/23.01.2018 a Curții Constituționale a României.
Asociația READC va lupta pentru asigurarea transparenței decizionale, garantarea sănătății publice, a bunăstări animalelor și totodată, în interesul a 8 milioane de proprietari de carnasiere domestice, care sunt exploatați de exact 6 ani în această lună.
Dreptul animalelor fără dreptul proprietarilor de animale este cinism!